מהן השקעות אלטרנטיביות?
הריבית האפסית באגרות החוב מחייבת במציאת אפיקי השקעה נוספים מלבד מניות, אשר עשויים להניב תשואה לחוסכים. השאלה שנשאל הינה: עד כמה השקעה בנכסים תורמת לתשואה והאם התרומה, אכן מצדיקה תשלום עבור דמי ניהול? כאשר מדובר בתחום הפיננסי, עולם זה הינו עולם אלטרנטיבי ללא גבולות ולכן השקעות אלטרנטיביות מתחלקות ל-4 אבני יסוד:
השקעה בנדל"ן כגון רכישת נכס או השקעה באמצעות קרן אשר משקיעה במספר לא מבוטל של נכסים בארץ או בחו"ל לצורך הכנסה שוטפת או השקעת ערך.
- חוב לא סחיר – הכוונה היא אגרות חוב, אשר מונפקות לציבור מצומצם יחסית ושלא מדובר בהלוואות קונצרטיות פרטיות כגון חוב לנדל"ן, סחירות בבורסה וכדומה.
- קרנות גידור – קרנות אשר מיישמות אסטרטגיות השקעה מיוחדות ושהן בעלות זמינות נמוכה לקהל הרחב.
למי מתאים להשקיע בהשקעות אלטרנטיביות?
לא לכל אחד, מתאים כי ישקיע באפיק של השקעות אלטרנטיביות, היות ורק לקוחות מיומנים בשוק ההון או כאלה שהם מתוחכמים, יוכלו להשקיע באופן ישיר, כאשר העלויות הן של הבנקים וגם דמי הניהול. ההצלחה היא לקרנות עצמן אשר מהוות למעשה את ההשקעה האלטרנטיבית. לידע הכללי, דרושים סכומים גבוהים להשקעות הרגילות, כאשר רוב הנכסים נמצאים יחסית בהשקעות ארוכות טווח וזו הסיבה כי אין הם מאפשרים נזילות גבוהה. למשל, השקעה בתשתיות, אך יחד עם זאת, ישנם פתרונות גם לטווח הקצר יותר כגון שנה או רבעון שנתי.
היתרון הרב בהשקעות אלטרנטיביות
קיים פוטנציאל חיובי גדול בחלק האלטרנטיבי של שוק ההשקעות, כאשר מבצעים השקעות אלטרנטיביות, באמצעות מוסד פיננסי. ראשית, בהשקעות אלה, קיימת יכולת מדהימה, ליצור פיזור לא קורלטיבי בתיק ההשקעות וכן, בשל אופי הנכסים קשה למצוא מגמה כיוונית שהיא זהה בין התחומים השונים הללו ובין השווקים הסטנדרטיים הסחירים. למרות שרוב הנכסים אינם בעלי תנודתיות גבוהה וכל זה בשל זמן המימוש היחסית ארוך שלהם. קחו לדוגמא השקעות בקרנות חוב, כאשר התשואה בהן עשויה להיות יציבה ועקבית היות וההלוואות מוחזקות כעירבון, מה שמקנה ביטחון שאין בשאר סוגי ההשקעות.
מה שטוב במי שחושב על השקעות נדל"ן בחול אלטרנטיביות, שניתן לרכוש קרנות אלטרנטיביות כל בנק ממש כשם שרוכשים ניירות ערך בחו"ל. דבר זה, מקנה עוד סוג של אמון למשקיעים וכן, יחס חיובי של נעילה למטרת השגת תשואה. מיותר לציין כי ככל שהכסף יהיה סגור לתקופה ארוכה יותר, כך קיים פוטנציאל פיצוי בתשואה גבוהה יותר. לסיכום – זינוק של 338% בהשקעה בנכסים אלטרנטיביים, לא נגרם בשל רצון המוסדות הפיננסיים להגדיל את תשואת המשקיעים, כי אם בשל ירידת הריבית האפסית באג"ח {אגרות החוב},כאשר ריבית זו אשר מנפיקות חלק מהמדינות היום הינה ריבית שלילית. עובדה זו, מחייבת את המוסדות הפיננסים, למצוא עוד אפיקי השקעה חוץ מהמניות אשר עשויים להשיא תשואה לחוסכים.
פמילי אופיס השקעות נחכמות